Naar:
Engelstalige series
Scandinavische series
Anderstalige series

Spaanstalige series

Thursday’s Widows
El Cuerpo en Llamas
Madre de alquiler (Surrogacy)
El silencio (Muted)
La chica de nieve (The snow girl)
Hasta el Cielo (Sky High)
Alba
Santo
Sagrada Familia (‘Holy Family’)
Intimidad
Entrevias
Bienvenidos a Edén (Welcome to Eden).
Pálpito
Control Z
Rebelde
Mentiras
Somos
La casa de Papel  (Money  Heist)
Elite
El sabor de las margaritas (Bitter Daisies)
Perdida  (Stolen away)
Vis a vis  (Locked up)
El desorden que dejas  (The mess you leave behind)
Hierro
Sky Rojo
Monarca
Quien mato a Sara?  (Who killed Sara?)
Fugitiva
Toyboy
El Barco (The boat)
La victima numero ocho (Victim number 8)
No te puedes esconder  (You cannot hide)
La Valla (The barrier)
Vivir sin permiso (Authorized Living)
El inocente (The innocent)

Seizoen: 1 / Afleveringen: 6
Drie vaders plegen gelijktijdig zelfmoord in het zwembad van Las Cascades, een pittoreske woongelegenheid voor rijken. Dat wordt al meteen duidelijk. Waarom?… Dat is nog niet duidelijk. In de verschillende afleveringen leer je de vaders kennen en wordt er duidelijk welke geheimen er speelden. Een wat afwijkende Mexicaanse serie die toch wel weet te boeien. Je wilt namelijk weten hoe de vork in de steel zit.
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 8
In een uitgebrande auto worden de resten gevonden van een lichaam. Het blijken de resten van een politieagent, die getrouwd was met Rosa (Tokio uit “La Casa’). Rosa, ook agente, wordt natuurlijk onder de loep genomen, net als een andere agent met wie Rosa een relatie had. Stapje voor stapje wordt een stuk verleden opgerakeld en langzaam wordt duidelijk wat er is gebeurd. Interessant om te volgen, ook omdat de Spaanse serie gebaseerd is op een ware gebeurtenis
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 24
Tja… als je van novellas houdt, dan vind je deze serie geweldig (denk ik), maar dat geldt niet voor mij. Het verhaal draait om een jonge vrouw, Yeni, afkomstig van een authentiek volk in Mexico, die wordt gevraagd draagmoeder te zijn voor een koppel met een zeer welvarende achtergrond. Hierbij vormt de moeder van de mannelijke helft de persoon, die de leiding heeft over een farmaceutisch bedrijf, een dubieuze rol. Allerlei kleine verwikkelingen vinden er plaats, waarbij de spannende scenes nogal armoedig overkomen. Zo druppelt het voort, waarbij er ook nog flinke tijdsprongen voorkomen.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Sergio vermoordde zijn ouders op jonge leeftijd, werd opgesloten voor zes jaar en heeft geen woord meer gezegd. Nu wordt hij vrijgelaten en wetenschapper Ana heeft hem uitgekozen voor een onderzoek naar herintegratie in de maatschappij. Zij wil hem van minuut tot minuut volgen en heeft overal in de omgeving van Sergio camera’s geplaatst. Niet iedereen is even enthousiast over dit project en langzaam wordt duidelijk dat Ana een dubbele agenda heeft. Best wel een interessant gegeven, maar wel wat onwaarschijnlijk allemaal als je als kijker ontdekt wat er eigenlijk speelt.
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 6
De ouders gaan met de vijfjarige Amaya naar een Kerstparade in Malaga… en opeens is het meisje verdwenen. Dit gebeurt in 2010 en in de serie zien we flitsen uit die tijd, gebeurtenissen ddie zich afspelen in 2016 en ontwikkelingen in 2019. Dat golft heen en weer. We zien de problemen tussen de ouders, de mislukte speurtocht van de politie en een journaliste, die begeleidt door haar mentor (hoofdrolspeler in Entrevias) die haar tanden erin blijft zetten… misschien ook omdat zij in het verleden verkracht is. Ook maak je kennis met de personen die het meisje hebben ontvoerd. Een best wel boeiende serie, geen spectaculaire scenes, maar een thriller zoals die in veel boeken gangbaar is.
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 7
Sole wil in de voetsporen treden van haar vader en hem eigenlijk overtreffen. Haar vader is een beruchte maffiabaas in Madrid. Zij heeft een groep handlangers om zich heen die allerlei criminele activiteiten ontplooien, waaronder een infiltrant van de politie. De serie is vooral gericht op allerlei criminele actie en zijdelings ontwikkelen zich andere zaken. Je hoeft niet teveel na te denken om alles te kunnen volgen… geen ingewikkelde intriges. Geen vervolg denk ik.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 13
Alba wordt wakker op een Spaans strand en blijkt te zijn verkracht. Meerdere malen. Ze kan zich weinig van de nacht ervoor herinneren, maar langzamerhand keren flarden terug. Ook ontdekt ze dat haar vriend, Bruno, bij de verkrachting aanwezig was. In de serie volgen we de ontrafeling van de gebeurtenissen. We maken onder meer kennis met een rijke familie die de touwtjes in het plaatsje in handen heeft. Hun zoon is een echte etterbak en zijn vrienden passen daar bij. Zij zijn, zo weten we eigenlijk al meteen, de schuldigen. Langzaam vallen de puzzelstukje in elkaar. Geen spectaculaire scenes, maar wel een boeiend schouwspel.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Santo gaat over een drugsdealer waarop door twee rechercheurs, een in Brazilie en een in Spanje jacht wordt gemaakt. Via flashbacks komen we langzamerhand te weten dat een infiltratiepoging in de bende van Santo niet echt geslaagd was en dat Santo drugsgeld gebruikt voor hele andere doeleinden. De actuele situatie vindt plaats in Spanje en daar komen de twee rechercheurs elkaar tegen. Het verhaal is niet zo gemakkelijk te volgen. Er vinden wel een aantal spannende scenes plaats, maar het komt allemaal toch een beetje chaotisch over.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen 8
In deze Spaanse serie komen we een tweetal, zeer populaire, bekenden tegen. Beiden speelden in ‘Vis a vis’ en we kennen zo ook als Nairobi en onze zwangere politievrouw in La Casa. In ‘Sagrada Familia’ is ze moeder van een zoon en dochter en er is ook een baby. Ze heeft een paar contacten in de omgeving, waar ze nog niet zo lang verblijft en daar is niet iedereen wie hij lijkt. Alles draait om die baby, dat wordt al snel duidelijk. De familie is min of meer op de vlucht en wil zeker niet opvallen. Dat gaat echter een beetje fout en we zien zou nu en dan stukjes van het wrede type dat moeder speelde in de eerder genoemde series. Niet superspannend, maar wel leuk entertainment.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
De hoofrol in ‘Intimidad’ wordt gespeeld door ‘Lisboa’ van Casa de Papel. Zij wil de nieuwe burgemeester van Bilbao worden, maar opeens verschijnt er een sekstape waarin zij een actieve rol speelt. Zij wil achterhalen wie de tape heeft verspreid en of er opzet in het spel was. Daarbij wordt duidelijk dat meerdere vrouwen via vergelijkbare tapes bedreigd zijn, wat onder meer leidde tot de zelfmoord van een van hen. Best wel een spannend gegeven, maar echt spannend wordt de serie nergens. Het is natuurlijk wel een actueel thema en daarom wel een interessante serie.
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 16
Entrevias is een wijk in Madrid, waar hoofdrolspeler Tirso Abantos een winkeltje heeft. Tirso is een man met duidelijke principiele opvattingen en is een oorlogsveteraan. Als zijn kleindochter in aanraking komt met de drugswereld en wordt aangerand, zint hij op wraak. De 8 afleveringen duren elk langer dan een uur, maar je verveelt je geen moment. De belangrijkste personages worden goed uitgewerkt en dit levert boeiende scenes op + verschillende komische scenes. Tirso is een onvergetelijk figuur, die toch verschillende kanten heeft. Een prima serie dus, waarvan seizoen dit jaar ook al te zien is.
Het tweede deel van Entrevias (8 afleveringen) gaat lekker door waar het eerste seizoen eindigde. De strijd met drugsbendes staat centraal en er zijn natuurlijk allerlei andere ontwikkelingen. Er is een opvallende rol voor oud politieagent en bendeinfiltrator Ezequel. Volgende seizoenen staan al aangekondigd.
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 16
Jongeren worden naar een geheimzinnig eiland gelokt om daar lekker te feesten en te relaxen. Vijf van deze jongeren worden uitverkoren om er te blijven. Langzaam kom je meer te weten over de groep die het eiland in bezit heeft… een sekte-achtige groep die met een geheimzinnig project lijkt bezig te zijn. Echt duidelijk wordt dat niet en geeft het tweede seizoen meer duidelijkheid. Dat er doden vallen, gemanipuleerd wordt, er jongeren zijn die er weg willen… dat weet je eigenlijk al vrij snel. En dan is er nog het mysterieuze drankje ‘Blue Eden’. Hopenlijk brengt seizoen 2 wat meer echte spanning.

Het tweede seizoen is zeker niet minder als het eerste seizoen… beter denk ik. Er is meer actie en de situatie op het eiland wordt duidelijker.
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 24
‘Pálpito’ is een Colombiaanse serie waarin orgaanhandel centraal staat. In het begin lijkt het misschien een beetje amateuristisch, maar al snel word je meegezogen in het verhaal. Simon’s vrouw wordt ontvoerd en sterft als haar hart uit haar lichaam wordt verwijderd. Dat hart komt terecht in het lichaam van Camila, wiens invloedrijke echtgenoot verantwoordelijk is voor de transplantatie. Camila ontmoet Simon en tussen hen ontwikkelt zich een sterke aantrekkingskracht. Ondertussen krijgt Simon’s dochter een vriend en die is betrokken bij een nogal onplezierige bende. Zo vinden er allerlei ontwikkelingen plaats die zeker de moeite waard zijn. Het einde van de serie vertelt ons dat er nog meerdere seizoenen (?) zullen volgen.
Deel 2 (10 afleveringen) is net zo sterk als het eerste seizoen. Het is weer even ‘op gang komen’, maar wederom word je meegezogen in het verhaal en de ontwikkelingen… die vooral gaan over de harttransplantatie die dochter Samantha nodig heeft. Komt er een vervolg?
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen: 24
De Mexicaanse serie ‘Control Z’ speelt zich af op een highschool. Centraal staat Sofia, een jongedame die haar eigen gang gaat en daardoor afwijkt van de gangbare meute. Een hacker zorgt ervoor dat allerlei geheimen van schoolgangers en docenten bekend worden en dat brengt heel wat chaos met zich mee. Sofia doet er alles aan om de hacker te ontmaskeren en sluit daarom vriendschap met een nieuwe student. De serie golft alle kanten op en heeft wel aardige plotwendingen. Daardoor is het een interessante serie om te blijven volgen en op die manier zijn twee seizoen achter elkaar prima te doen. Een derde seizoen zou me niet verbazen.
Het derde seizoen van de serie borduurt voort op de eerdere ontwikkeling en dat leidt uiteindelijk tot de ontmaskering van de hacker… of niet?
Terug naar boven

Seizoen: 2 / Afleveringen: 16
‘Rebelde’ speelt zich af op een Mexicaanse school voor muzikale talenten en we volgen zangeres Azul, die samen met anderen een band vormt om mee te doen aan de jaarlijkse ‘The battle of the bands’. Zij vormen een groep die bestaat uit nieuwelingen en zij krijgen te maken met ‘La Logia’, een geheimzinnige groep rijke kinderen. Dit levert wel een boeiend kijkspel op met vrij veel muzikale intermezzo’s. De kwaliteit daarvan mag er overigens zijn. Een tweede seizoen komt er zeker… die werd al aangekondigd toen seizoen 1 van start ging. Een leuke serie.
Het tweede seizoen van ‘Rebelde’ stelt niet veel voor. Dat komt vooral door het ontbreken van een goede plot. Hierdoor is er geen snelheid en verrassing. Tegenvallend!
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 6
In ‘Mentiras’ volgen we de clash tussen een chirurg en een vrouw die beweert te zijn verkracht door die chrirurg. In de eerste afleveringen word je als kijker zo nu en dan op het verkeerde been gezet, maar op een gegeven moment weet je hoe de vork in de steel zit. Wel aardig om te volgen, maar bepaald niet spectaculair. Echte spanning is er eigenlijk geen moment en gelukkig duurde de serie slechts 6 afleveringen.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 /Afleveringen: 6
De serie ‘Somos’ is gebaseerd op een gruwelijke gebeurtenis die daadwerkelijk in 2011 plaatsvond in het plaatsje Allende (Mexico). De DEA gaf een tip aan de Mexicaanse politie in verband met het Zetas-drugskartel. De leiders van het kartel vernamen dit en namen aan dat er een verrader in het plaatsje Allende was. Geen idee wie en daarom vond er een grote slachting plaats onder de bewoners. Een best wel interessant gegeven, maar vreselijk slecht in de serie uitgewerkt. Je volgt in een soort hap-snap stijl inwoners van Allende en de toedracht die leidde tot de vele doden komt zeer mager uit de verf.
Terug naar boven

Seizoenen: 4 / Afleveringen: 31
Toch wel de beste serie die ik tot nu toe heb gezien. De serie heeft alles waarop je hoopt… spanning, humor, actie, verrassende wendingen… goed in beeld gebracht en uitstekende muziek. En dan zijn er de namen van de hoofdrolspelers (Hoofdsteden) en een soort Albert Einstein-figuur, bijgenaamd de professor. Het thema… de bezetting van de Koninklijke Munt van Spanje, waarbij bezoekers worden gegijzeld, om zelf geld te gaan drukken, is eigenlijk niet zo aansprekend. Schijn bedriegt echter in dat opzicht, want het is een schitterend spektakel dat je krijgt voorgeschoteld. Vooral seizoen 1 en 2 zijn van hoog niveau… seizoenen 3 en 4 zijn misschien (zo nu en dan) een beetje té… maar het einde van deel 4 belooft veel voor het 5e en tevens laatste seizoen. Regisseur Alex Pena kan in feite niet hoger scoren, maar ook andere series van hem… de Pier (was op tv), El Barko, White lines en Sky Rojo mogen er zijn.
De finale van Casa bestaat uit twee delen. De eerste vijf afleveringen gaan vooral over het gevecht tussen de overvallers en de indringers van buiten… en dat terwijl de professor een confrontatie heeft met oud-agente Sierra… wat bijblijft, is toch wel een schokkende en totaal onverwachte ontwikkeling…
Het einde is daar. La Casa is afgelopen. Ondanks eerdere misschien wat negatieve ontwikkelingen, mag het einde er zijn… ouderwets goed zou ik zeggen en dat laat wel een fijne herinnering achter. Het blijft voor mij toch wel de beste serie, waarbij de eerste twee seizoenen er bovenuit steken..
Terug naar boven

Seizoenen: 7 /Afleveringen: 56
Een serie die zich afspeelt op en rond een speciale privéschool, ‘Las Encinas’, waarin het moordonderzoek op een van de studenten als een rode draad door de afleveringen is gevlochten. Alles wat zich op een dergelijke school voordoet… ruzies, liefdes, studieproblemen, feestjes, pesterijen, vriendschap, problemen met ouders… is onderdeel van het verhaal, maar er is natuurlijk wel de dood van Marina. Je wordt meegesleept door de ontwikkelingen en het moordmysterie wordt steeds meer een mysterie. Een veel betere serie dan ik had verwacht, heerlijk om in te vertoeven. Seizoen 4 en 5 komen eraan.

Seizoen 4 bracht niet wat ik ervan had verwacht. De nadruk ligt teveel op de verhoudingen tussen drie stellen en dat is het eigenlijk. Geen op de achtergrond spelende thrillerachtige situatie. Hopen dat seizoen 5 beter wordt.
Na het wat tegenvallende vierde seizoen, was het vijfde seizoen weer ouderwets goed. Bepaalde hoofdpersonages krijgen het voor hun kiezen, er zijn een paar nieuwe personages die er zijn mogen en de moord in seizoen vier sijpelt steeds meer door het seizoen heen. De cliffhanger aan het eind belooft zeker een volgend seizoen.

Tja… het ging. Je wordt toch wel weer meegetrokken door de gebeurtenissen, maar het haalt het lang niet bij de eerste delen van de serie. Van onze eerdere hoofdrolspelers speelt er ook niemand meer mee in dit zesde seizoen.

Seizoen 7 (8 afleveringen) deed me terugdenken aan het tegenvallende seizoen 5. Er gebeurt erg weinig, alles draait om verhoudingen, weinig spanning. Alleen deel 8 was wel leuk. Seizoen 8 wordt het laatste seizoen.

Terug naar boven

 Seizoenen: 2 / Afleveringen: 12
Eigenlijk had ik voor deze serie een wat kleinere en een grotere afbeelding moeten plaatsen. Seizoen 1 is niet echt opmerkelijk, maar seizoen 2 is een prima horrorachtige thriller… een zeer verrassend vervolg. In seizoen 1 verdwijnt een meisje in Murias (Galiciё) en agente Eva Mayo verschijnt daar om de zaak te onderzoeken. Zij ontdekt al snel dat er in dit stadje veel meer aan de hand is en wij, als kijker, ontdekken dat Eva ook wel eens een ander motief kan hebben om daar te zijn. Een gedegen thriller. In seizoen 2 nemen de psychologische problemen van Eva, die al een beetje herkenbaar waren in het eerste deel, toe. Zij probeert de vrouwenhandel te ontmaskeren en dit geeft een aantal bijzondere, donkere scenes en verrassende wendingen.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 11
‘Perdida’  speelt zich af in Spanje en Colombia. De dochter van Antonio wordt ontvoerd in Valencia en vele jaren later ontdekt hij dat zijn dochter terecht is gekomen in Colombia. De serie begint in een gevangenis in Colombia. Daar is Antonio bewust een gevangene, want ook de ontvoerder van zijn dochter bevindt zich daar. Een plaatselijke advocate komt hem te hulp en zij speelt een belangrijke dubbelrol bij de verschillende ontwikkelingen die plaatsvinden. Een spannende thriller, boeiend om te volgen.
Terug naar boven

Seizoenen: 5 / Afleveringen: 48
Macarena pleegt fraude om haar baas, haar liefde, te helpen. Die distantieert zich meteen van Macarena als de fraude wordt ontdekt en ze belandt in de gevangenis. Ze moet een straf van 7 jaar uitzitten en…  ze weet ook waar het fraudegeld is verstopt. Zowel binnen de gevangenis – waar ze onder andere de levensgevaarlijke Zulema Zahir ontmoet – als erbuiten, vinden allerlei bijzondere en verrassende ontwikkelingen plaats. We zien Macarena langzamerhand veranderen in een andere persoonlijkheid. Seizoen 1 en 2 zijn dan ook zeer bijzondere belevenissen. Uitstekend werk.  In seizoen 3 en 4 daalt het niveau van de serie toch aardig en de uitsmijter – getiteld ‘El Oasis’ – is wel vermakelijk maar haalt niet de kwaliteit van 1 en
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Zich alweer afspelend in Galiciё… een populair gebied voor spannende series. Raquel, lerares literatuur, keert terug naar haar geboortedorp om de plaats van een andere lerares in te nemen. Die heeft zelfmoord gepleegd, iets wat Raquel pas verneemt als ze op de school is aangekomen. Als vrij snel krijgt Raquel haar twijfels over de zelfmoord en zij gaat op onderzoek uit. Een uitstekend en boeiend verhaal, waar stapje voor stapje duidelijk wordt wat er allemaal speelt. Zeer de moeite waard!
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 14
Hierro is het kleinste eiland van de Canarische eilanden en rechter Candela Montes arriveert daar om haar werk te doen. Ze is er nog maar net, als in zee het lichaam van een jonge eilandbewoner wordt aangetroffen. Ze is erg betrokken en vormt de angel in het onderzoek naar de moord, dat zich gaandeweg ontwikkelt. Geen bijzondere wendingen, maar een interessante speurtocht – met hier en daar wat komische onderbrekingen – naar de dader, waarbij ook veel aandacht voor de jaarlijkse ‘Bajada’, een religieuze
processie die om de vier jaar op het eiland plaatsvindt. Seizoen 2 kent hetzelfde hoofdpersonage, maar is een apart verhaal.
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen: 24
Even wat anders… net uitgekomen… van de maker van ‘La casa de Papel’… zich alweer afspelend op een Canarisch eiland (Tenerife)… 8 korte afleveringen van rond de 25 minuten, wordt vervolgd. Centraal staat het bordeel Club Las Novias, waar pooier Romeo de scepter zwaait. Drie van de aanwezige prostituees komen in opstand en er volgt een wervelwind van actie, humor, sexy scenes, bedrog, en onverwachte wendingen. Je hebt haast geen tijd om door te laten dringen wat je ziet, want dan er er al weer een nieuwe situatie die je meetrekt. Geen echte thriller, maar zeer vermakelijke kost.
Seizoen 2 borduurt vrolijk verder en is net zo vermakelijk. Vele actiescenes, komische intermezzo’s en kijkplezier.
3… Een redelijke afsluiting van deze aparte serie. 
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 18
‘Monarca’  is een Mexicaanse serie en als je aan Mexico denkt, denk je meteen aan drugsgeweld, corruptie, schandalen, vrouwonvriendelijk, eigenbelang… elementen die in allerlei vormen aanwezig zijn in de serie. Anna Maria keert terug naar Mexico om het familiebedrijf ‘Monarca’ leiding te gaan geven. Al snel na aankomst wordt haar vader gedood en haar twee broers betwisten haar leidende rol in het bedrijf. Zo ontwikkelt zich een spel van smeergeld, vriendjespolitiek, bedrog, verraad en wordt naar voren gebracht hoe belangrijk ‘La familia’ in soortgelijke landen is.
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen:  25
Ook deze serie is net verschenen op Netflix, een eerste seizoen dat – zo bleek – een noodzakelijk vervolg krijgt. De dood van Sara is de start van de serie. Zij bevindt zich met vrienden op een bootje en wordt overgehaald te gaan parasailen. Dat gaat helemaal fout, van grote hoogte stort ze in het water en overlijdt. Het verhaal gaat verder als haar broer Alex de gevangenis verlaat. Daar heeft hij lange tijd in gezeten… als onterecht verantwoordelijke voor de dood van Sara. Hij heeft maar een missie voor ogen: de dood van Sara wreken. Een spannende serie, waarin steeds meer opmerkelijke zaken duidelijk worden en die nogal abrupt stopt. Verrassend snel, een paar maanden later, is seizoen 2 te zien. Het verhaal zet zich voort, maar is zo nu en dan wel chaotisch, ook door de sprongen in de tijd. En… aan het einde weten we nog niet wie Sara heeft vermoord.

In het laatste seizoen komen we dat te weten, maar het is een hele klus om het allemaal te volgen. Verleden en heden worden als een grote mix vertoond en het lijkt allemaal een beetje ‘met veel moeite in elkaar geflanst’… toch wel tegenvallend.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 9
Ook hier bevinden we ons bij het begin in Mexico, maar het is een Spaanse serie en al snel speelt het vervolg zich af in Spanje, Benidorm wel te verstaan. Magda en haar kinderen worden ontvoerd, maar al snel wordt duidelijk dat de ontvoering het plan van Magda is om aan haar man, Alejandro, te ontsnappen. Haar kinderen twijfelen sterk aan Magda’s motieven en ontduiken regelmatig de regel van hun moeder om zich schuil te houden. Alejandro komt hen dan ook al snel op het spoor en zo ontstaat een soort kat-en-muis-spel. Best wel leuk in beeld gebracht allemaal met toepasselijke muzikale intro.
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 21
Een aantal mannelijke stripdansers in een club lijkt misschien niet de aanzet voor een spannende serie, maar dat is wel het geval. Het verhaal begint op de woonboot van een van de dansers, Hugo, die na een nacht feesten wakker wordt en naast zich het verbrande lichaam van een man aantreft. Het is de echtgenoot van Macarena Medina, een nogal invloedrijke vrouw. Hugo wordt veroordeeld en krijgt na een aantal jaren hulp van Triana, een jonge advocate. Die krijgt hem uit de gevangenis en vervolgens ontspint zich een boeiende en spannende zoektocht naar de waarheid.

Het tweede seizoen is een stuk minder. Misschien kwam dat ook omdat ik me weinig kon herinneren van wat er in seizoen 1 speelde. Buiten dat is het vervolg vooral een opstapeling van dans- en seksscènes en zijn de ontwikkelingen daarom heen niet echt spannend (duidelijk). Het einde was nogal abrupt… oftewel deel 3 komt er ook.
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen: 43
Wil je iets totaal anders, dan is ‘El Barco’ – werk van Ivan Pena van La Casa de Papel – een aanrader. We bevinden ons op een schip, Polar Star,  met jongeren die een speciale opleiding gaan volgen, als de wereld vergaat. Door een mislukt experiment verdwijnt al het land en het schip lijkt de enige plek waar nog leven is. Het schip ondergaat verschillende ‘ rampen’, aan boord zijn er allerlei varianten van liefde, misleiding, ruzie, vriendschap, ontdekkingen en mysteries. Langzaam word je meegenomen naar een eindspel, 43 afleveringen lang, misschien iets teveel van het goede, maar het blijft meeslepend. Het slot beviel de fans niet en daarom werd er alsnog een nieuw einde opgenomen…. maar of die echt is bevallen?
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
In Bilbao vindt een aanslag plaats. Een busje rijdt in op voetgangers.  Zeven doden. Omar lijkt de dader en er begint een grote klopjacht op hem. De enige die hem bijstaat is zijn vriendin Edurne. De zwangere inspecteur Olaegi begint langzaam te twijfelen aan de verdachtmaking van Omar en begint haar eigen onderzoek en zij ontdekt dat de aanslag anders bedoeld was dan hij eerst leek. Er spelen totaal andere zaken. Een prima thriller met aangrijpende scenes.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 10
Monica en haar dochter vluchten uit Mexico naar Madrid om te ontkomen aan haar man, een drugsbaron. Die schakelt een voormalig politieagent in om haar te doden, maar op het moment dat dit gaat gebeuren is er een bomontploffing in Madrid. De man raakt gewond en Monica, verpleegster van beroep, redt hem. Zo ontstaat er een vriendschap tussen die twee. Dan wordt dochter Natalia ontvoerd. Wederom een prima serie met voldoende spanning en memorabele scenes.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 13
Madrid, 2045. De stad heeft een sector voor de elite en ‘de rest’. Een besmettelijke ziekte (!) dreigt iedereen in haar macht te krijgen. Hugo en zijn dochter Marta zijn er net gearriveerd en al snel wordt Marta, iets wat met meerdere jonge kinderen is gebeurd, ontvoerd. De vrouw van een minister, zo blijkt, is op zoek naar een geneesmiddel tegen de ziekte en zij hoopt die te vinden bij kinderen met speciale genetische stoffen. Een 1984-achtige serie met verraderlijke types, machtsmisbruik, geweld en spanning.
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 23
Bij sommige series duurt het even om ‘er in te komen’. Dat is ook het geval bij ‘Vivir sin permiso’. Nemo Bandeira is drugsbaron in een deel van Galiciё. Hij is een interessante persoonlijkheid met verschillende gezichten… keihard, liefdevol, a-sociaal, sociaal… en daarnaast heeft hij de ziekte van Alzheimer. Hij heeft een zoon die homo is (een schitterende rol), een dochter die onberekenbaar is en een aangenomen creapy zoon, die hem zou moeten opvolgen. Hij heeft echter nog een dochter, die zich van hem heeft gedistantieerd. Het lijkt misschien niet zo bijzonder, maar dat is het wel. Allerlei gebeurtenissen en ontwikkelingen zorgen ervoor dat je ‘gepakt’ wordt en zeer benieuwd bent hoe het zal aflopen.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Harlan Coben, u komt hem ook tegen bij de Engelstalige series, is een van de beste thrillerschrijvers ter wereld en ‘El inocente’ is de verfilming van het boek ‘De onschuldigen’. Meestal is een boek beter dan de verfilming, maar dat is hier zeker niet het geval. Als je na het eerste deel, dat niet echt bijzonder is, start met aflevering 2 dan denk je dat je naar een andere serie zit te kijken. Je wordt volkomen op het verkeerde been gezet en pas aan het einde van de aflevering worden zaken meer duidelijk. Vanaf dat moment is het een spannende en enerverende serie die alles in zich heeft. Verrassende intro’s, uitstekende muziek, verrassende wendingen en spanning. Leuk is ook de overeenkomst met ‘Sky Rojo’… op een gegeven moment lijkt het wel of je daar naar zit te kijken.
Terug naar boven