Young Adult Thrillers

Lang geleden volgde ik een cursus ‘creatief schrijven’. Een van de beter uitgevoerde opdrachten, aldus mijn  kritische kanttekeningen makende begeleider, was een kort verhaal rondom een mysterieweekend. Dit verhaal vormt de intro van mijn eerste ‘Young adult thriller’ getiteld ‘De waardering der herinnering’. Behalve oud-leerling Rohny en Arubaanse winnares Abigail speelt de Spaanse schilder Salvador Dali een belangrijke rol in dit boek. Het hotel waarin het mysteryweekend zich afspeelde… en tevens het moment waarop de man van Rohny spoorloos verdween… is helemaal gewijd aan de surrealist.

Nb.

Ik had voor het verhaal een echt bestaand hotel opgespoord (een van de beste hotels van Spanje) dat daadwerkelijk veel aandacht aan Dali besteed. Na veel gedoe lukte het mij om in contact met de (oude, Nederlandse) eigenaar van het hotel te komen. Hij vond het geen goed idee om zijn (super de luxe) hotel in mijn boek te gebruiken. Ik heb een paar dingetjes moeten aanpassen.

Fragment uit De waardering der herinnering

In 2015 werd de zestienjarige Joueny kind van het jaar en ze woont vlak bij me in de buurt (hemelsbreed honderd meter). Op dat moment was het achter mijn huis bijna dagelijks een flinke herrie. Ze waren daar het huis (bijna helemaal) aan het afbreken en graafmachines waren bezig met de eerste stap voor de aanleg van een zwembad. Ik besloot beide gegevens te gebruiken voor ‘Fase zeven’, zich afspelend in de wijk waar ik woon. Joueny besluit om,samen met een vriendin, ’s avonds  een kijkje te gaan nemen bij het huis dat verbouwt gaat worden en ze vinden een Egyptische Talisman. Die brengt geluk (voor de bezitter), maar heeft ook hele andere krachten in zich… krachten die de hele wijk op de kop zetten.

Fragment uit Fase zeven

Nb.

In het verhaal maakt de vriendin van Joueny de opmerking: ‘Zijn er nog meer van dit soort voorwerpen op aarde… verklaren zij waarom mensen zoveel verschrikkelijke dingen doen?’

Was het maar waar.

 

‘Fase acht’ is min of meer een vervolg. Zayneb woont in het huis dat in Fase zeven werd opgeknapt en  Jayren (er waren dat jaat twee winnaars) woont vlakbij. Zayneb komt in het bezit van de (iets veranderde) Talisman, die nu heel Aruba lijkt te effecteren. Er vinden vreemde gebeurtenissen plaats op het eiland, vaak met dodelijke afloop. Twee tieners zorgen voor een chaotische situatie tijdens een buurtfeest dat in de wijk wordt gehouden.

Fragment uit Fase acht

Achterin Fase acht schreef ik dat er zeker geen Fase negen zou komen, maar je moet nooit nooit zeggen want het is de titel van mijn laatste verhaal. ‘Fase negen’ speelt zich af op de ‘Pyramid of the Seas’, een van de grootste cruiseschepen op aarde. Yoko en Joshua (alweer twee winnaars) maken daarop een cruise in het noord Caribisch gebied. Zakina, die in Fase acht de Talisman in handen heeft gekregen, is ook aan boord. Een schilderij, een gymschoen en een surrealistische gang aan boord van het schip vormen de bijkomende ingredienten.

Fragment uit Fase negen