Naar:
Spaanstalige series
Scandinavische series
Anderstalige series

Engelstalige series

The Gossip Girl (oude versie)
Night Agent
Kaleidoscope
The watcher
Manifest
Echoes
Inside man
1899
How to get away with murder
Money heist Korea
The Lincoln Lawyer
Pieces of her
One of us is lying
Archive 81
Stay Close
Emily in Paris
Clickbait
You
Stay Close
Young Wallander
White lines
The stranger
Safe
The queen’s gambit
Behind her eyes
Marcella
The serpent
The sinner
The one

Seizoenen: 6 / Afleveringen: 121
Een oude serie (2007-2012) die opeens weer op Netflix werd geplaatst… en dus een flinke, dubbele, dubbeldubbele marathon of zoiets. Eigenlijk dus de voorloper van series, zoals Elite, waarin (rijke) jonge studenten centraal staan. Maak kennis met Dan (van ‘You’), Serena, Blair, Nate, Chuck, Jenny, Vanessa, Lilly en Rufus en kijk maar of je het leuk vindt. Het draait vooral om de wisselende (liefdes-)verhoudingen tussen deze personages… aangevuld met wisselende figuren, die vaak voor veel ophef zorgen. Kijk maar hoelang je het volhoudt…
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 10
Een populaire serie met een vrij hoog James Bond-gehalte. Peter Sutherland bemandt ’s nachts een speciale telefoon in een kelder van het Witte Huis. Hij krijgt een noodoproep van ene Rose en raakt daarna betrokken bij een complexe situatie… waarbij het vooral gaat over een mol in het Witte Huis. Veel actie in een hoog tempo, een vijand die goed georganiseerd is en alles doet om geheim te blijven, een zekere romantiek, humor… allerlei Bond-ingredienten tref je ook aan bij onze Night Agent. Zeker geschikt voor een nieuw seizoen.

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Een nogal experimentele serie, aldus de makers, waarbij je kunt kiezen in welke volgorde je de acht afleveringen bekijkt. Het klopt dat er inderdaad geen logische opeenvolging is (ik heb gewoon van 1 naar 8 gekeken) en achteraf kon ik er ook geen bedenken. Het draait om een overval, een beetje een ‘Casa de Papil’ in het klein, die vanuit de verschillende personages (en kanten) wordt weergegeven. Wel grappig… niet echt spannend.

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 7
Wat een vreemde serie. Dean en Nora (+ 2 kinderen) stoppen hun geld in een prachtig huis. Al snel merken ze dat ze nogal vreemde buren hebben en ontvangen ze een bericht van ‘the Watcher’. De vrolijke sfeer in het huis slaat al snel om. Er gebeuren vreemde zaken terwijl een verbouwing gaande is en Dean ontdekt dat het huis een griezelig verleden heeft. De sfeer wordt killer en killer en ze voelen zich steeds onveiliger. Vooral voor Dean wordt het verleden van het huis een obsessie. Zeer boeiend om te volgen. Er zit van alles is… humor, horror, verrassende wendingen, vreemde personages. Het heeft wel iets van een parodie, maar het is uiterst vermakelijk. Aanrader!
Terug naar boven

Seizoenen: 5 / Afleveringen: 62
Vanaf Jamaica vertrekt vliegtuig 828. Na een turbulente vlucht landen ze en dan blijkt dat de wereld vijf jaar verder is gegaan. Wat is er gebeurd? Om dat te weten te komen, ben je wel even bezig. Op dit moment hebben we seizoen 4 achter de rug, oftewel 52 afleveringen. Seizoen 5 lijkt de laatste te worden (20 afleveringen). De serie wordt overigens al gekker en gekker. Er gebeuren enorm veel onverklaarbare zaken, waarbij de hoofdrolspelers + verschillende 828-passagiers een rol spelen. Er zijn ook allerlei zijstapjes, die het gevolg zijn van zogenaamde ‘callings’. De serie is wel boeiend om te volgen en kent vele fans. Voor hen kan ik het boek ‘Anomalie’ van Hervé le Tellier aanraden, waarin hetzelfde gegeven aan de orde is. De raadselachtige vlucht wordt daarin direct geanalyseerd.

Het einde van deze populaire serie is toch wel een afknapper. Je verwacht een beter beeld te krijgen van de mysterieuze zaken die er allemaal gebeurd zijn, maar dat valt dus reuze-tegen. Het seizoen wemelt van de omhelzingen en zoetsappige woorden… zeer tegenvallend dus.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 7
In ‘Echoes’ staan Leni en Gina centraal, een eeneiїge tweeling. Van jongs af aan wisselen ze jaarlijks hun positie. Beiden zijn getrouwd en er is ook nog een kind. De serie start op een moment dat een van de twee verdwenen is (Ik denk Leni, maar het zou ook Gina kunnen zijn). Hierdoor ontstaat een probleem en raken steeds meer personen, waaronder een politiechief, betrokken bij hun leven. De eerste afleveringen vond ik bijzonder aantrekkelijk… zeer mysterieus… maar gaandeweg wordt dat minder. Een beetje een gemiste kans, zou ik zeggen, want het gegeven biedt wel mogelijkheden.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 4
Een leuk tussendoortje. Een briljante ter doodveroordeelde gevangene, een nogal vreemde dominee met vrouw en zoon, een vrouw die toevallig iets te horen krijgt en een journaliste. Deze personen treden op in dit aparte spel, waarin het leven van de vrouw op het spel staat. Vooral de gevangene en de dominee spelen een meesterlijke rol en zorgen voor een boeiend stukje vermaak.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Is ‘Manifesto’ een moeilijk te doorgronden serie… ‘1899’ doet daar nog een schepje bovenop. De regie is in handen van het tweetal dat ook voor het uitstekende ‘Dark’ zorgde, dus mijn verwachtingen waren hoog. Een schip met vooral migranten is in 1899 dat op weg naar het beloofde land. Zij ontmoeten echter een ander schip (Prometheus) dat op de oceaan dobbert en waar (bijna) niemand meer aan boord is. Best wel een boeiend gegeven, maar het wordt al gekker en gekker, zo gek dat ik het niet echt (of helemaal niet) kan uitleggen. Of ik ben er te dom voor, of het is gemaakt voor geniale kijkers. Wie weet ben jij er een…
Terug naar boven

Seizoenen: 6 / Afleveringen: 90
Wat een serie! Zes seizoenen met in totaal 90 afleveringen a 40 minuten. Ik heb ze allemaal achter elkaar bekeken en heb me geen moment verveeld. Wat mij betreft hadden er nog rustig 90 afleveringen (of meer) mogen volgen. Wat een schitterende serie. Het heeft alles wat je maar wilt… spanning, list en bedrog, humor, liefde, tragedie, vele verrassende wendingen, rechtzaken als rode draad, moord, samenzweringen en maatschappelijke thema’s. Top is de briljante advocate Annalize Keating… samen met Bonnie, Nate en Frank… en met de studenten die ze onder haar hoede neemt: Wes, Laurel, Connor, Michaela en Asher en dan is daar nog Oliver. Personages die onvergetelijk worden en je meenemen in allerlei verschillende wendingen. Een hele dikke AANRADER!
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
La Casa de Papel is zo’n goede serie dat er een Koreaanse versie van is gemaakt, Engelstalig overigens. Het eerste seizoen van ‘La Casa’ wordt in beeld gebracht, maar er zijn wel een aantal variabelen. Zo speelt het zich af in de toekomst en is Korea een land. Daar is de rijkdom (natuurlijk!) niet evenredig verdeeld en dat maakt het logisch dat je er geen enkel probleem mee hebt dat sommigen via een overval aan geld willen komen. Onze vrienden dragen de hun bekende stadsnamen, maar geen Dali-maskers. Niet zo goed als het origineel, maar zeker de moeite waard. Er komen ook weer allerlei herinneringen boven…
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 15
‘The Lincoln Lawyer’ is een serie gebaseerd op een boek van topschrijver Michael Connelly (‘De dichter’). Hij schreef ondertussen al zes verhalen waarin Mickey Haller de hoofdrol speelt. De serie is het eerste boek van die reeks. Haller heeft een zware tijd achter de rug en krijgt opeens een nieuw praktijk in zijn schoot geworpen door een oude vriend die is vermoord. Daartussen zit een top-zaak rond de aangeklaagde miljardair Trevor Elliott. Samen met ex-vrouw Lorna en andere ex-vrouw Maggie wordt Mickey opgeslokt door deze zaak en dat levert een redelijke rechtbankthriller op… met nog wel een paar aardige wendingen.

Het tweede seizoen is niet echt een vervolg. Het is gebaseerd op het 3e boek van Michael Connolly rondom advocaat Mickey Haller. Hij krijgt te maken met een vrouw die wordt verdacht van moord… een vrouw waar hij net een intieme relatie mee heeft gekregen. Net als in seizoen 1 is het gaaf om te volgen, maar een eindoordeel kan er pas komen als deel 2B verschijnt (3 augustus).
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
‘Pieces of her’ is gebaseerd op het boek ‘Gespleten’ van schrijfster Karin Slaughter (al haar boeken staan in mijn boekenkast). Ik kon me de beginscene van de film/het boek nog prima herinneren, maar gelukkig de rest niet. In die scene zit moeder Laura met haar dochter Andy in een restaurant als er opeens een schietpartij is en even later weet Laura de schutter uit te schakelen door zijn hals door te snijden. Hierna ontwikkelt zich een speurtocht van Andy, die begrijpt dat moeder iemand anders is als ze voordoet. Een boeiende ontdekkingstocht met hier en daar verrassende gebeurtenissen… niet super spannend, maar wel beklemmend. Van mij mogen ze wel meer boeken van Slaughter omzetten in een serie.
Terug naar boven

Seizoen: 2 / Afleveringen: 16
Na ‘Elite’ kan een serie, die erg veel overeenkomsten vertoont qua gebeurtenissen, bijna niet slagen en dat dacht ik ook na het zien van de eerste aflevering. Maar je kijkt toch verder omdat je wilt weten wie de dader is en gaandeweg viel ‘One of us is lying’ best wel mee. Op de Bayview Highschool moeten 5 studenten nablijven. Een van de studenten komt te overlijden… dus voor iedereen is duidelijk dat een van de vier anderen de moordenaar moet zijn. Of niet? Zit de vork anders in de steel? Toch wel leuk om te volgen, ondanks dat er weinig spectaculaire scenes zijn.

Een best goed vervolg op het eerste seizoen, waarin onze ‘moordclub’ vrienden te maken hebben met ‘Simon says’ en dat levert lastige situaties op. Uiteindelijk weten ze de persoon die ‘Simon says’ is op te sporen… of niet. Er komt zeker een derde seizoen.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen 8
Een serie met de nodige horrorelementen. Dan Turner wordt gevraagd om een flink aantal videobanden uit 1994 te restaureren. De banden gaan over een vrouwelijke documentairemaakster, Melody Pendras, die op zoek was naar haar moeder. Die woonde in het ‘The Visser building’, dat uiteindelijk in vlammen opging. Dan wordt meegetrokken in het mysterie dat daar speelde en wordt geconfronteerd met verschillende angstaanjagende scenes… en wat er toen speelde, is dat nog steeds gaande? Er zou zomaar nog een tweede seizoen kunnen volgen. Voor de horrorliefhebber!
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Wederom een Harlan Coben verfilming, ditmaal van het boek ‘Blijf dichtbij’. Megan staat op het punt te gaan trouwen, maar dan gebeuren er dingen die te maken hebben met haar verleden… toen ze Cassie was, een danseres in de club ‘Vypers’. De vermissing + een moord zorgen ervoor dat inspecteur Broome op het spoor komt van een serie moorden. Net als in zijn boeken, zitten ook in de serie een aantal verrassende wendingen en word je regelmatig op het verkeerde been gezet. Verschillende personages spelen een rol en pas vrij laat wordt duidelijk wat er allemaal aan de hand is… en wie de moorden heeft gepleegd. Boeiend, spannend… soms ook een beetje te Brits… bepaalde scenes die nu worden verteld hadden beter in beeld kunnen worden gebracht… een paar afleveringen erbij had best gekund.
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 20
Een flitsende serie waarin Frans en Engels elkaar afwisselen. Flitsend want de afleveringen zijn zo kort (minder dan 30 minuten), dat ze als het ware voorbij flitsen. De gebeurtenissen, waarin Emily als Amerikaanse afgevaardigde een Frans Luxe marketingbureau moet bijstaan, zijn echter weinig flitsend. Het is zelfs zo dat de afleveringen qua sfeer, humor, actie, ontwikkelingen erg veel op elkaar gaan lijken. Het is wel vermakelijk, maar wel totaal anders dan vrijwel alle andere Netflix-series van dit file. Er komt ongetwijfeld een derde seizoen en daarna kunnen er nog vele volgen… we zullen zien…
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Het affiche van de serie vormt het begin. Al snel is de clip meer dan 5 miljoen keer op YouTube bekeken, dus… en vervolgens kom je stapje voor stapje te weten wat er gaande is. Nick Brewer wordt ontvoerd. Volgens zijn vrouw en zus is Nick een fantastische persoon, maar anderen denken dat hij een moordenaar is die via datingsites slachtoffers naar zich toe lokt. Via flashbacks wordt het allemaal duidelijker. Een best wel interessante puzzel… misschien niet zo superspannend in beeld gebracht, maar wel intrigerend.
Terug naar boven

Seizoenen: 4 / Afleveringen: 40 
Ik had lang geleden iets gelezen over deze serie… een stalker die nergens voor terugdeinst… en verwachtte een spannende thriller. Nu heeft de serie inderdaad allerlei thrillerelementen… bedreigingen, onverwachte wendingen, moorden, maar het is toch even iets anders. Dat komt omdat hoofdpersonage Joe Goldberg de ‘verteller’ is… en Joe is de stalker. Een leuke, verfrissende benadering met alles wat er maar bij hoort. Onverwachte gebeurtenissen, keiharde beslissingen, humoristische opmerkingen, vreemde situaties… het gaat alle kanten op. Seizoen 1 heeft een soort afsluiting, terwijl seizoen 2 en 3 een doorgaande lijn hebben. Een erg leuke serie!!…
Het vierde seizoen van You (10 afleveringen) levert een andere benadering op. Joe is niet de ons vertrouwde stalker maar bevindt zich in London, waar hij betrokken raakt bij politieke ontwikkelingen en moorden. Er zijn verschillende flashbacks, want het verleden van Joe speelt natuurlijk ook een rol. Gaat vast wel weer verder…
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8 
Wederom een Harlan Coben verfilming, ditmaal van het boek ‘Blijf dichtbij’. Megan staat op het punt te gaan trouwen, maar dan gebeuren er dingen die te maken hebben met haar verleden… toen ze Cassie was, een danseres in de club ‘Vypers’. De vermissing + een moord zorgen ervoor dat inspecteur Broome op het spoor komt van een serie moorden. Net als in zijn boeken, zitten ook in de serie een aantal verrassende wendingen en word je regelmatig op het verkeerde been gezet. Verschillende personages spelen een rol en pas vrij laat wordt duidelijk wat er allemaal aan de hand is… en wie de moorden heeft gepleegd. Boeiend, spannend… soms ook een beetje te Brits… bepaalde scenes die nu worden verteld hadden beter in beeld kunnen worden gebracht… een paar afleveringen erbij had best gekund.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Kurt Wallander is de hoofdpersoon in de boeken van de pas overleden Zweedse schrijver Henning Mankell (al zijn boeken staan in mijn boekenkast). De serie, Zweeds maar Engelstalig, is echter niet gebaseerd op een van zijn boeken, maar geeft een beeld van de speurder voordat hij in een boek verschijnt. In de serie is Kurt een perfecte inspecteur in opleiding, uitstekend gespeeld. Hij is betrokken, gaat soms over een grens, wil voor goede oplossingen zorgen, neemt risico’s. Vluchtelingen, vreemdelingenhaat en racisme spelen een belangrijke rol in de serie die uitstekend is uitgewerkt. Van mij mag een tweede seizoen er zeker komen, maar…
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 10
Nogmaals een serie van regisseur Alex Peña, zich afspelend op Ibiza. Zoe keert terug naar het eiland, waar haar broer Axel vele jaren geleden op mysterieuze wijze is vermoord. Ze heeft besloten om te achterhalen wat er nu precies is gebeurd. Ze ontmoet onbetrouwbare figuren, oude kennissen, belandt in nachtclubs, wordt voorgelogen, komt terecht in de drugswereld. Er zitten verschillende aparte scenes in het verhaal, waaronder bijzondere flashbacks, en er is een hoog tempo, maar ergens mist de serie iets. Echte spanning is er niet, maar het is zeker vermakelijk.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Top thrillerschrijver Harlan Coben (ik heb al zijn boeken, zie ook ‘El inocente) heeft een contract met Netflix en ‘The stranger’ en ‘Safe’ zijn twee verfilmde verhalen. In ‘The stranger’ verdwijnt Adam’s vrouw opeens. Even later wordt hij aangesproken door een onbekende, die hem vertelt dat zijn vrouw geheimen voor hem heeft. Adam gaat op onderzoek uit, de politie is daar ook mee bezig en zijn zonen beleven een wild feest in een bos. Zo zijn er verschillende verhaallijnen die bij elkaar komen. Best wel spannend!

In ‘Safe’ staat Tom er alleen voor wat betreft de opvoeding van zijn tienerdochters en dat wordt een groot probleem als een van zijn dochters opeens verdwijnt. Hij stelt alles in het werk om te achterhalen wat er aan de hand is en wordt daarin bijgestaan door detective Sophie. Je kunt je goed verplaatsen in de wanhoop van de vader en dat levert een meeslepende serie op.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 7
Voor mij, als vaak spelende snelschaker en volger van schaaktoernooien, was ‘The queen’s gambit’ wel leuk om te volgen… ik weet niet of dat ook geldt voor iemand die geen pepernoot van het edele schaakspel afweet. Ik kon de schaakpartijen, die veelvuldig in de serie voorkomen, volgen en herkende verschillende namen van topschakers. Nu is het meisje en later de jonge vrouw die een topschaakster wordt wel een prachtig figuur om te volgen en is het op zich een leuk verhaal. De serie zorgt er in ieder geval voor dat schaken op de kaart wordt gezet en ook een sport is die uitstekend door dames kan worden gedaan.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Een zeer verrassende en qua sfeer beklemmende thriller met nogal een horror-achtige inslag…  met o.a. in een hoofdrol Eva Hewson als Adèle (dochter van U2-zanger Bono). Louise gaat een avondje uit en ontmoet David. Het is erg gezellig en de volgende dag ontmoeten ze elkaar weer. David blijkt namelijk Louise’s nieuwe baas te zijn. Het wordt steeds gezelliger, maar dan botst Louise letterlijk tegen een vrouw aan. Adèle… vrouw van David. Via sfeervolle flashbacks komen we het een en ander over Adèle te weten en er ontpopt zich een zinderende situatie. Zeer verrassend!
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen: 24
Schrijver Hans Rosenfeldt schreef naast het scenario voor ‘The Bridge’ (zie Scandinavische series) ook het scenario voor de serie ‘Marcella’. De schrijver is verder bekend (samen met Hjorth) van de Bergmankronieken, uitstekende thrillers om te lezen. Net als bij ‘The Bridge’ is de hoofdrolspeelster een detective en een apart figuur, maar Marcella is toch een stuk minder interessant. Marcella heeft black outs en dat maakt het allemaal wel verwarrend.  Het speurwerk komt een beetje chaotisch over en daardoor mist de serie de echte spanning.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
‘The serpent’, pas uit op Netflix, brengt je terug naar de jaren ’70 en naar locaties die je niet veel in andere thrillers tegenkomt. Het verhaal is gebaseerd op waar gebeurde feiten en seriemoordenaar Charles Sobhraj en de Nederlands diplomaat die hem wil ontmaskeren, Henk Knippenberg, bestaan echt. Met de hulp van zijn Canadese vriendin heeft Sobhraj het gemunt op backpackers, hippieachtige figuren die door Aziё dwalen. Zo komen we in Nepal, Hong Kong, India, Thailand en stamplaats Indonesiё. Geen echt superspannende scenes, maar wel een sfeerrijke weergave van de jacht die Knippenberg 30 jaar lang op de seriemoordenaar maakte. Overigens had ik de serie ook bij een andere taal kunnen indelen, want er komen verschillende talen in voor.
Terug naar boven

Seizoenen: 4 / Afleveringen: 32
Cora
Momenteel zijn er vier seizoenen van ‘The sinner’, die als enige ‘rode draad’ inspeteur Harry Ambrose hebben. Het eerste seizoen start met een dagje naar het strand voor Cora, haar man en haar zoontje. Terwijl ze met een mesje een appel voor haar zoon schilt, ziet ze een man en een vrouw flikvlooien en start de vrouw een cd. Cora staat op, snelt naar de man en steekt het mes in zijn keel en vervolgens op andere plekken van zijn lichaam. Een ijzersterk begin, want je wilt natuurlijk weten waarom Cora dat doet. Vrijwel als enige wil ook Ambrose dat te weten komen en er ontwikkelt zich een uitstekend verhaal. Zeer goed!

Julian
In seizoen 2 draait alles om Julian, een jongen van 13 jaar, die een stel waarmee hij naar de Niagara Falls reist in een hotelkamer een kopje vergiftigde thee aanbiedt. Ambrose maakt contact met de jongen en wil achterhalen waarom hij dit heeft gedaan. Het speelt zich af in de plaats Keller, de plek waar Ambrose is opgegroeid. Wel iets minder in vergelijking met ‘Cora’.

Jamie
Tja, wat zal ik eens vertellen over Jamie… niet teveel, u met het zelf maar ondergaan. Jamie is getrouwd, heeft een zwangere vrouw en is docent op een school. Dan doemt opeens een oude studievriend, Nick, op… en even later zien we op een bospad een zwaar gecrashte auto. Nick dood, Jamie een beetje gewond. Een ongeluk? Ambrose vertrouwt het niet en probeert contact te krijgen met Jamie… en belandt in een psychologische nachtmerrie.

Percy
Ambrose is ondertussen met pensioen en met vriendin op vakantie op een eiland. Daar ziet hij een jonge vrouw van een klif afspringen en natuurlijk raakt hij betrokken. Hij gaat zich ermee bemoeien en ontrafelt langzamerhand wat er allemaal speelt op het eiland. Wel aardig, maar zeker niet zo goed als de eerdere seizoenen.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Een serie rondom een actueel thema: Dating sites. Het bedrijf ‘The One’ gebruikt DNA van mensen om de ware geliefden aan elkaar te koppelen. Rebecca, CEO van het bedrijf, heeft zich als doel gesteld dat velen op aarde hun ideale liefdesgeluk zullen vinden en ‘en passant’ ze wordt er ook steenrijk door. Er verschijnen wat barstjes als onderzocht wordt hoe de DNA-mixen tot stand komen en de vraag is natuurlijk ook of je op die manier daadwerkelijk de ware geliefde vindt. Best wel leuk om te volgen en een tweede seizoen zou best eens kunnen.
Terug naar boven