Naar:
Spaanstalige series
Engelstalige series
Scandinavische series

Anderstalige series

Lauchhammer
Ferry
Totenfrau
Vortex
Liebeskind
Knokke Off
Schlafende Hunde (Sleeping dogs)
Une mère parfaite
Twee zomers
Zachowaj Spokoj (Hold tight)
le Chalet
il Processo
Disparu à jamais
Das Parfum (Perfume)
W głębi lasu (The woods)
La Foret
Lupin
Hit &Run
Dark
Capitani
La treve (The Break)
Undercover
Bom Dia, Veronica (Good morning Veronica)

Seizoen: 1 / Afleveringen: 6
In een desolaat steenkoolopgraaflandschap met gigantische graafmachines wordt het lichaam van een vermoord meisje gevonden. Rechercheur Maik keert terug naar zijn geboortedorp om de zaak te onderzoeken en wordt geholpen door Annalena, die zo haar eigen werkwijze heeft. Zij krijgen weinig hulp van de dorpsbewoners… die weten over de drugshandel rondom en dan is er ook nog een groep klimaatactivisten die zich nabij ophouden. Niet spectaculair, wel aardig en een uitermate bijzonder landschap.
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 8
Ferry is de voorloper op de geprezen Belgisch-Nederlandse serie ‘Undercover’. Daarin is Ferry Bouwman een belangrijke drugscrimineel en in de serie Ferry wil men duidelijk maken hoe Ferry zo’n invloedrijke drugsbaron is geworden. Helemaal gelukt is dat naar mijn idee niet. In de eerste afleveringen zien we teveel Ferrie Bouwman en zijn kenmerkende gedrag en op een gegeven moment heb je dat wel gehad. Verderop zijn er wat meer ontwikkelingen en is het leuker om te volgen, maar zo interessant als undercover wordt het niet.
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 6
In de Duitse serie Totenfrau (gebaseerd op het boek ‘Wraakgodin’ – Bernard Aichner… dat in mijn boekenkast bleek te staan) neemt Brunhilde wraak op de bendeleden die haar man hebben vermoord. Ze doet dat op een gruwelijke wijze. De politie beschouwt haar al snel als een verdachte, maar door haar contacten weet ze steeds de dans te ontspringen en haar missie te vervolgen. Het verhaal speelt zich af in de Oostenrijkse Alpen en dat geeft toch wel schitterende beelden, waarbij een kabelbaan een belangrijke rol speelt.
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 6
Een uitermate boeiende Franse serie. Een vortex is een soort draaiende luchtverplaatsing… in de serie is het een draaiing in de tijd. Het speelt zich wisselend af in 1998 en 2025. Op het strand waar rechercheur Ludovic zijn vrouw werd vermoord, ontmoet hij , via nieuwe onderzoekstechnieken, haar een aantal dagen voor haar dood. Samen gaan ze op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor haar dood. Dat lijkt ingewikkeld, maar het valt wel mee. Je raakt betrokken bij hun speurtocht en bent benieuwd naar de afloop. Apart, maar zeker de tijd waard!
Terug naar boven

Seizoen: 1 / Afleveringen: 6
Lena en haar kinderen zijn ontvoerd en weten te ontsnappen. Het is vooral dochter Hannah die de aandacht trekt van de recherche. Zo komen ze te weten dat zoontje Jonathan nog in handen is van de kidnapper. Die komen ze gaandeweg op het spoor en dat geeft wel een paar aardige scenes. Intrigerend is vooral de rol van Hannah. Een best wel boeiend uitgewerkte Duitse serie.
Terug naar boven

Seizoen : 1 / Afleveringen: 10
‘Knokke off’ is een Belgisch/Nederlandse variant rondom een groep rijke jongeren (Gossip Girl, Elite)… echter met een thrillerachtig tintje. Daan en zijn moeder gaan naar een nabij Knokke gelegen camping. Zijn moeder wilde daarheen omdat haar zus in het gebied spoorloos verdween. Daan onmoet een aantal over het paard getilde jongeren en krijgt gaandeweg meer contact met ze. Zo zijn er ontwikkelingen op verschillende fronten, best wel aardig omt te volgen. Voor de liefhebber!
Terug naar boven

Seizoenen : 1 / Afleveringen: 6
Voormalig rechercheur Mike Atlas leeft nu als een zwerver op straat. Als betrokkenen van een oude zaak worden vermoord, keren er langzaam herinneringen terug die hij door geheugenverlies was kwijtgeraakt. Trigger hierin is een jonge assistente bij het ministerie van justitie, die onderzoek doet naar die oude zaak, ondanks dat haar baas daar niet echt van gediend is. Een boeiende ontrafeling, met een aantal verrassende scenes, zorgen uiteindelijk voor een duidelijk beeld. Zeker de moeite waard!
Terug naar boven

Seizoenen : 1 / Afleveringen: 4
Een korte serie die zich afspeelt in Berlijn (Duits), maar vooral in Parijs (Frans). Daar studeert Anya en zij wordt verdacht van een moord. Moeder Helene snelt naar de Franse hoofdstad om haar dochter bij te staan. Ze neemt contact op met advocaat Vincent, toevallig ook een jeugdliefde van haar. Doordat dochter Anya haar versie, over wat er gebeurd is, verandert en nogal geheimzinnig doet… wordt steeds onduidelijker of ze nu wel of niet de moord heeft gepleegd. Wel interessant om te volgen, maar niet echt spannend.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Deze Belgische serie zorgde na verschijning voor nogal wat ophef. Een groep vrienden houdt een soort afscheidsfeestje dat nogal uit de hand loopt. Er vindt een groepsverkrachting plaats en er gaat iemand dood. Wat er is gebeurd wordt stapje voor stapje duidelijk als de vrienden vele jaren later een reunie hebben op een klein eiland. Een van hen heeft een video ontvangen, waarop de verkrachting enigszins te zien is. Ondanks dat er weinig gebeurt, raak je wel geboeid door de woordenwisselingen die er plaatsvinden en beschuldigingen die worden geuit. Pas op het eind worden een aantal zaken duidelijk.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Opnieuw een serie gebaseerd op een boek van Harlan Coben en zich net als ‘The woods’ afspelend in Polen. Tot nu toe waren de series die gekoppeld werden aan de bekende schrijver van thrillers zeer de moeite waard, maar dat kan niet gezegd worden van ‘Hold Tight’. De serie rondom de verdwenen Adam die in aanraking is gekomen met de drugswereld, kan eigenlijk geen enkel moment boeien. Het verhaal is wel redelijk te volgen, maar de serie ontbeert actie en spanning. Een vrij droge en saaie vertoning.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Een verrassende serie, die even op gang moet komen maar dan zeker boeiend blijkt. Het chalet waar het om draait, ligt bij een klein dorpje in de Franse Alpen. Er loopt maar één weg naar toe en daarover rijden een aantal auto’s met als inzittenden jeugdvrienden die in het chalet een reünie gaan houden. Juist als ze de weg boven een ravijn zijn gepasseerd stort een deel ervan naar beneden. Boven gekomen blijken ook alle verbindingen met de buitenwereld verbroken. Hierna begint een prima scenario waarin de ene moord na de andere plaatsvindt en via flashbacks langzamerhand duidelijk wordt waarom die moorden plaatsvinden. Beter dan verwacht
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen 8
Mijn eerste Italiaanse serie die vergelijkbaar is met het lezen van een ‘legal thriller’. De 17-jarige Angelica Petroni wordt tijdens een feestelijke gelegenheid vermoord. Verdachte is Linda Monaco, dochter van een rijke maffia-achtige en invloedrijk persoon. We volgen aanklaagster Elena Guerra en advocaat van de verdachte Ruggero Barrone. Beiden hebben privé ook met verschillende zaken te dealen. Stapje voor stapje nader je de daadwerkelijke moordenaar – met tussendoor een paar verrassende wendingen – en pas in aflevering 8 wordt alles duidelijk. Best wel gaaf om te volgen!
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Opnieuw een serie gebaseerd op een thriller van Harlan Coben (‘Spoorloos’), dit keer in het Frans. Tien jaar geleden werd Guillaume’s geliefde, Sonia, vermoord door zijn broer Fred. Die verdween vervolgens. Nu Guillaume een nieuwe geliefde heeft gevonden, Judith, lijkt alles oké… maar dan verdwijnt Judith. Guillaume gaat natuurlijk op onderzoek uit en langzaam ontrafelt hij een mysterie dat hangt rond zijn familie en waarbij verleden en heden samenkomen. De serie bestaat uit slechts zes delen en dat betekent zeer goed opletten om de verschillende wendingen te kunnen volgen. Een boeiende verfilming!
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
De Duitse serie Das Parfum is gebaseerd op het bekende boek van Partrick Süskind, maar er is wel een eigen draai aan gegeven. De serie begint met een zangeres die levensloos in haar zwembad dobbert. Bepaalde delen van haar lichaam zijn eraf gesneden. Daarna maak je al snel kennis met haar oude vrienden van de kostschool en je vermoedt al meteen dat een van hen (of meerdere) de moordenaar(s) zouden kunnen zijn. De wat mysterieuze rechercheur Frederika, die een geheime los/vast-relatie heeft met haar baas, duikt in de zaak en uiteindelijk wordt duidelijk dat alles draait om geur. Heden en verleden wisselen elkaar af in deze interessante serie.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
Opnieuw een serie gebaseerd op een verhaal (‘Spoorloos’) van Harlan Coben, ditmaal in het Pools (je kunt overschakelen naar Engels). Tijdens een zomerkamp voor jongeren verdwijnen op een dag vier tieners en enige tijd later worden twee lichamen ontdekt. Lange tijd blijft de gebeurtenis een mysterie, maar dan besluit officier van justitie Pawel Kopinski alsnog een onderzoek in te stellen. Zijn zus was één van de jongeren die verdween. In het boek speelt dit zich af in New Jersey, in de serie bevinden we ons in Polen. Langzamerhand wordt duidelijk wat er is gebeurd… een degelijke thriller, niet echt spannend, maar wel boeiend.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 6
In het bosgebied van Montfaucon verdwijnt een 16-jarig meisje. De juist aangekomen inspecteur Gaspard duikt, samen met agente Virginia, in de zaak. Eve, een lerares met een mysterieus verleden, raakt ook betrokken bij de zaak en zo ontwikkelt zich een redelijk interessante situatie met wel een paar wendingen. Lang blijft onduidelijk wat er nu precies speelt, maar stapje voor stapje wordt dat duidelijker. Geen topper, maar best wel de moeite waard. Franstalig.
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen: 17
Opnieuw Franstalig maar heel wat anders. Arsene Lupin is een personage uit een boek van de schrijver Maurice Leblanc, een gentleman-dief die stal van de rijken en opbrengsten gaf aan armen. Assane Diop, de hoofdrolspeler in de serie, is een groot fan van Lupin en heeft alle bijzondere eigenschappen, die Lupin werden toegedicht, zich eigen gemaakt. Hij is bijzonder charmant, kan allerlei rollen spelen, is snel en gewiekst, beheerst allerlei vechtsporten en zorgt voor zeer verrassende wendingen. Echt heerlijk om naar te kijken… geen echte spanning maar superleuk vermaak
Seizoen 3… is net zo goed en vermakelijk als 1 en 2. Lupins moeder is ontvoerd en die moet natuurlijk bevrijd worden en dat lukt natuurlijk op Lupins onnavolgbare wijze.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 9
De makers van ‘The killing’ zijn ook verantwoordelijk voor de goede spionagethriller ‘Hit & Run’, die zich gedeeltelijk in Tel Aviv en New York afspeelt. Hebreeuws wordt echter het meest gesproken. Hoofdrolspeler Segev, van beroep reisgids maar met een militaire achtergrond, is gelukkig getrouwd met danseres Danielle. Die gaat voor een audientie naar New York en wordt onderweg naar het vliegveld doodgereden. Segev gelooft dat er opzet in het spel is en langzamerhand ontdek je als kijker dat niets was zoals het leek. Een best wel spannende serie die zeker een vervolg zal krijgen
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen: 23
‘Dark’ is een Duitstalige serie en een zeer bijzondere.  Het eerste seizoen grijpt je meteen bij de strot. Het is geheimzinnig, donker en onheilspellend en het duurt even voordat je enigszins door krijgt wat er speelt. Centrale plek is het plaatsje Winden, waar mysterieuze verdwijningen van kinderen plaatsvinden en waar Michael zelfmoord pleegt… of? Jonas, zijn zoon, is de rode draad in dit science fiction-achtige verhaal, waar reizen door de tijd – naar het verleden en de toekomst – duidelijkheid moet geven. Het is een pittige klus om het allemaal te volgen en te onthouden wie nou wie is in welke tijd. Na het uitstekend 1e seizoen wordt dat steeds lastiger… wel uitermate boeiend!
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 12
Een Luxemburgse serie, taalkundig zeer interessant, waarin de hulp van inspecteur Luc Capitani wordt ingeroepen, als er nabij het plaatsje Manscheid het lichaam van een tienermeisje wordt gevonden en haar tweelingzusje verdwenen is. Hij wordt daarbij geholpen door de plaatselijke agenten en die hebben allerlei contacten met inwoners. Langzaam komen bepaalde geheimen naar boven en ook het tweelingzusje verschijnt opeens. Lekker tempo, leuke wendingen, best wel enige spanning.
Terug naar boven

Seizoenen: 2 / Afleveringen: 20
Het is even wennen bij deze Belgische serie waar de voertaal Frans is, maar toch duurt het niet lang om in de ban te raken. Dat komt vooral door inspecteur Peeters, die met zijn tienerdochter net in Heiderfeld is komen wonen en die in het verleden iets heeft meegemaakt dat onderdeel is van zijn psyche en hem behoorlijk beїnvloed. Het lichaam van een 19-jarige voetballer wordt aangetroffen en Peeters twijfelt sterk aan de zelfmoord die men als verklaring geeft. In seizoen 2 keren verschillende spelers terug als Peeters zich richt op een andere moordzaak. Een prima serie met een uitermate boeiende Peeters die je regelmatig op het verkeerde been zet. Aanrader!
Terug naar boven

Seizoenen: 3 / Afleveringen: 28
Nederlands! … Oké, ook Belgisch. Bob en Kim gaan undercover op een camping, waar drugsbaron Ferry Bouman vertoeft. Kim maakt al snel contact met Daniёlle, de vrouw van Bouman. Ook Bob en Ferry raken steeds meer bevriend, iets wat noodzakelijk is om een val voor de drugsbaron op te zetten. Best wel gaaf om te volgen en de serie wordt door de soms verrassende wendingen steeds interessanter.  In seizoen 2 verschuift het podium naar ‘El Dorado’, een manege. Daar zijn de gebroeders Berger een belangrijke schakel in de wapenhandel. Peeters gaat er op zijn geheel eigen wijze mee aan de gang. Iets minder dan seizoen 1, misschien omdat het al een beetje bekend terrein is geworden. Bijkomend vermakelijk is de Vlaamse taal. Zo is ‘Ik heb nog een eitje met hem te pellen’ Vlaams voor ‘Ik heb nog een appeltje met hem te schillen’. Leuk!
Undercover deel 3 leverde een gelijkwaardig vervolg – in 8 afleveringen – op de twee seizoenen ervoor. Bob werkt in deel 3 samen- hoe is het mogelijk? – met Ferry. Samen proberen ze te infiltreren binnen een Turkse drugsorganisatie… waarbij het doel vooral is een mol binnen de politie te ontmaskeren. De samenwerking tussen Bob en Ferry levert natuurlijk interessante scenes op en verder is het niveau van de ontwikkelingen vergelijkbaar met eerdere seizoenen.
Terug naar boven

Seizoenen: 1 / Afleveringen: 8
Een Braziliaanse serie… de voertaal is dus Portugees. Veronica vertolkt geen belangrijke rol op het politiebureau, maar voelt zich enorm betrokken bij de jacht op een serieverkrachter. Die heeft zijn vrouw volkomen onder de duim, mishandelt haar regelmatig en betrekt haar bij de keuze van een nieuw slachtoffer. Er blijkt echter nog veel meer aan de hand te zijn. Veronica komt terecht in een wespennest dat terugleidt naar haar vader, oud politieagent. Er worden allemaal vuile spelletjes gespeeld. Een goede thriller, waarop zeker een vervolg komt.
Terug naar boven