maart 2019

Boekenblog maart

Een iets mindere maand vergeleken met februari. Toch wel weer een aantal lekkere boeken, maar ook een erg slechte.

  1. Exit – Willem Asman
  2. Stockholm confidential – Hanna Lindberg
  3. De laatste zet – Sandra Brown
  4. Op het spel – Sandra Brown
  5. De andere vrouw – Michael Robotham
  6. De Egyptische sleutel – Preston & Child

‘Exit’ van Willem Asman moet ik bovenaan zetten. Niet alleen omdat het boek op zich goed is, maar om de ‘Rebound-serie’ in het zonnetje te zetten… en daarvan is Exit het sluitstuk. De serie is echt een aanrader voor mensen die van thrillers houden… je kunt ze zo alle drie achter elkaar lezen en begeeft je dan in een totaal andere werkelijkheid. Ook in de pers zijn de recensies lovend over dit werk. Ik ben zeer benieuwd naar Asman’s volgende boek.

Ik weet niet precies hoe ik aan Hanna Lindberg ben gekomen (waarschijnlijk een recensie), maar Stockholm Confidential is zeker de moeite waard. Het is een apart verhaal, niet vergelijkbaar met andere thrillers, dat zich afspeelt in de modellen- en glamourwereld. Solveig Berg, een enigszins afgedankte journaliste, belandt in deze wereld in de hoop haar naam ‘te zuiveren’. Een verrassend geschreven verhaal met een eigen stijl dat je in een snel tempo leest.

De plek van de twee boeken van Sandra Brown had ook andersom kunnen zijn. Tot nu toe weet deze schrijfster in elk verhaal een boeiende situatie neer te zetten. Ik ben bezig met een soort inhaalrace en ontdekte dat ik nog tien boeken (waaronder de nieuwe die net uit is) van haar moet lezen. Dus Sandra Brown zal dit jaar nog wel vaker in dit boekenblog voorkomen. In ‘De laatste zet’ wordt Jordie, zus van een crimineel, ontvoerd door een bountyhunter, maar schijn bedriegt. In ‘Op het spel’ wordt rechter Holly Hunter bijna in haar rechtszaal neergeschoten, maar ook hier is de situatie totaal anders dan het lijkt.

In ‘De andere vrouw’ van Michael Robotham bezoekt Joe O’Loughlin (hoofdrolspeler in verschillende boeken van de schrijver) zijn vader in het ziekenhuis, nadat deze is aangevallen door een onbekende. Hij treft naast het bed van zijn vader een volstrekt onbekende vrouw, die beweert getrouwd te zijn met zijn vader. En dat blijkt ook zo te zijn. Een redelijk verhaal, niet te vergelijken met zijn beste boek ‘Gebroken’.

Het echt slechte boek is ‘De Egyptische sleutel’ van Preston & Child, twee schrijvers die toch lekker spannende en verrassende verhalen geschreven. Dit is het laatste verhaal (de vijfde) rondom Gideon Crew en gelukkig is het de laatste. Het vorige boek in deze serie (‘Voorbij de ijsgrens) vond ik al twijfelachtig, maar dit boek is nog een graadje erger. Het is een oninteressant soort avonturenverhaal, zeer onwerkelijk en (daardoor) zonder spanning. Ik heb het boek uitgekregen, maar daar is ook alles mee gezegd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *