Mr. Meester liet zijn gedachten gaan over een nieuw puzzelthema. Waarmee zou hij kunnen scoren? Zijn blik viel op de bekers in zijn kamer… een derde plaats, maar ook enkele malen in de finale. Hij sloot even zijn ogen en beelden schoten door zijn hoofd. Verbaasde wielrenners in een afgelaste etappe van de Tour de France, een bal tegen de paal in de laatste seconde van een verlenging tijdens het wereldkampioenschap voetbal, juichende toeschouwers, vrolijke rondspringende elftallen, atleten op een sintelbaan, voorbij scheurende formule 1-wagens. Blijdschap, verdriet, emotie… Sport!

Hij opende zijn ogen en zette het in zijn geest op een rij. Wintersport, motorsport, zaalsport, open luchtsport, krachtsport, teamsport en individuele… maar ook bijbehorende begrippen en sporters zelf. Zelf volgde hij al zijn hele leven vrijwel alle sporten die er bestaan en hij nam aan dat ook puzzelaars er voor open staan.

Wat moet u doen?

De veertig rechthoeken bevatten cryptische rebussen rondom het thema SPORT. Veertig problemen om op te lossen. U moet daarbij op verschillende zaken letten… de plek van een letter, de grootte, pijlen, kleur, wat ziet u precies, soms letterlijk, soms figuurlijk, soms in een andere taal… etc.

De gevonden oplossingen kunt u op het antwoordenblad invullen, waarbij het aantal letters van een oplossing natuurlijk ook een hulpmiddel kan zijn. In de gekleurde kolom komt dan een toepasselijk gezegde te staan.

Als u de oplossing heeft gevonden, stuur die dan naar l.sybrandy@bovoaruba.com. U ontvangt dan een rapport!

Succes met het oplossen!

Ps. De antwoorden staan binnenkort op de website.

Download hier de Mr. Meesters puzzel 2019