Maribel en de kracht van de Tumi
‘De magier van Duivelstad’ speelt zich af in de bosgebieden rondom de plaats Bennekom. Daar ging ik, terwijl ik als leerkracht werkte op de basisschool in de Schilderwijk van Den Haag, twee maal per jaar op schoolkamp. In het verhaal is Ruud (zie ‘Gevangene van zijn eigen macht’) ook aanwezig. Hij werkte op dezelfde school. Oorspronkelijk schreef ik het verhaal al in 1985 en het is net alsof ik toen al wist dat het met Ruud (veel later) niet zo goed zou gaan.
Lees hier een Fragment uit ‘De magiër van Duivelstad’.
Nb.
In ‘de Magier’ spelen allemaal kinderen mee die echt bestaan en in alle andere boeken is dat ook het geval. Vanaf 2008 geef ik bijles aan kinderen en op een geven moment besloot ik gedurende het gehele schooljaar een spel met de kinderen die langskomen te spelen. Tijdens de bijlessen kunnen ze op verschillende manieren bonuspunten verdienen, maar (helaas) ook strafpunten. Het spel draagt vooral bij aan de o zo belangrijke ‘goede sfeer’ die nodig is, maar degene die in juni de meeste punten heeft gescoord wordt ‘Het kind van het Jaar’ en speelt de hoofdrol in een nog te schrijven boek. Maribel is daarvan de eerste.
De twee daaropvolgende jeugdboeken… ‘De zaal van de twee waarheden’ en ‘Maribel en de macht van de tumi’ spelen zich ook af tijdens een schoolkamp, alleen nu op twee verschillende lokaties op Aruba. In beide boeken probeer ik interessante historische informatie onderdeel te laten zijn van het verhaal. In het eerste boek is een sarcofaag een ‘Egyptische verteller’ en in het tweede verhaal speelt een ‘Tumi’ deze rol.
Lees hier een Fragment uit ‘De zaal van de twee waarheden’
In ‘Het Ziggy experiment’ is er wederom een historische koppeling, in dit geval aan de wereld van de Maya’s. Hoofdrolspeler (en dus kind van dat jaar) is Claudia die een magisch cadeau krijgt van een buurjongen… een cadeau dat hij samen met twee tienervrienden heeft gestolen uit het Archeologisch Museum van Aruba.